Artikel in vakblad DatacenterWorks: Serverruimtes vereisen speciale aanpak schoonmaakonderhoud

CORS DE KORT, DIRECTEUR VAN ANICO SCHOONMAAKDIENSTEN: “Het schoonmaken van een computerruimte of datacenter is gespecialiseerd werk. Voor het compleet leeghalen van een patchkast, het inwendig reinigen van server- en telecommunicatie apparatuur heb je echte vakmensen nodig.” Dat zegt Cors de Kort, directeur van Anico schoonmaakdiensten en specialistische service. Hij heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring op het gebied van computerreiniging is ruim 15 jaar actief in de schoonmaak van datacenters, computerruimtes en serverapparatuur.

Klik hier voor het volledige artikel

Oog op schoonmaak(kosten)

Oog op schoonmaak(kosten)

 

Je hebt schoon en je hebt schoon. Kwaliteit is daarbij van groot belang. De technische kwaliteit is belangrijk: is het schoon, maar ook de belevingskwaliteit is speelt een grote rol: oogt het schoon.

Een voorbeeld hiervan is dat een witte auto met zwarte bekleding sneller vuiler oogt dan een zelfde zilverkleurige auto met grijze bekleding. Dit geldt ook voor een kantoorpand met witte bureau’s en een donkere vloerbedekking. Als u voordeliger uit wil zijn met de schoonmaak is het daarom zaak uw kantoor handig in te richten. Anico heeft voor u een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Lees meer...

9 TIPS voor een schoner kantoor

Het is en blijft een issue: Het Nieuwe werken (HNW). Het vergt voor iedereen die op kantoor zit meerdere aanpassingen. Zoals we al eerder aangaven in een artikel over het Nieuwe Werken , verandert er ook in de schoonmaak ook het één en ander. Maar wat kun je zélf doen om het voor je medewerkers en de schoonmakers zo makkelijk mogelijk te maken. En net zo belangrijk, hoe houd je de schoonmaak op die manier zo goedkoop mogelijk? Laten we eens kijken naar het kantoor zelf. Moeten we nou wél of niet veel9 planten neer zetten? En hoe kan ik de bureaus nou het beste neer zetten?

Lees meer...

De toekomst van het schoonmaken: dagschoonmaak!

Het typerende beeld van de schoonmaak; de mensen die in het pand werken wensen je een fijne avond en gaan naar huis. Je collega gaat naar  een andere afdeling en daar sta je dan. De lichten zijn uit en het enige geluid wat je hoort zijn de wieltjes van schoonmaakkar. In de verte hoor je  het gefluit van je collega… Echt gezellig is het niet, maar het is wel de dagelijkse realiteit van veel schoonmakers in Nederland.

Lees meer...

HNW: Het Nieuwe Werken

Wie niet verandert, staat stil. Welke veranderingen brengt het Nieuwe werken ons? We hebben het er al eens eerder over gehad: HNW, oftewel Het Nieuwe Werken. Steeds meer bedrijven en organisaties gaan zich hier op richten. Het kantorengebouw krijgt dan ook een andere functie, met als gevolg dat het schoonhouden van het pand ook een andere aanpak vereist. Hoe gaan we dit als schoonmaakorganisatie aanpakken?

Lees meer...

ESD: De grootste nachtmerrie voor elektronica

Electrostatic discharge, of te wel elektrostatische ontlading. Als mens zijnde merken we er bijna niks van. Voor elektronica kan het funest zijn. Waar een mens het pas merkt bij zo'n 3000 volt, kan het voor je pc al afgelopen zijn bij 100. Kortom, je wilt niet dat het gebeurd. En laten wij hier nou voor kunnen zorgen! 

 

Lees meer...

Luisteren doet veranderen

De schoonmaakwereld is aan het veranderen. En wil je mee, dan zul je her en der aanpassingen moeten doen. Maar waar liggen de kansen op dit moment? Een lastige vraag waar veel schoonmaakbedrijven op dit moment mee worstelen. Wij zijn op onderzoek uitgegaan.

Lees meer