ESD: De grootste nachtmerrie voor elektronica

Electrostatic discharge, of te wel elektrostatische ontlading. Als mens zijnde merken we er bijna niks van. Voor elektronica kan het funest zijn. Waar een mens het pas merkt bij zo'n 3000 volt, kan het voor je pc al afgelopen zijn bij 100. Kortom, je wilt niet dat het gebeurd. En laten wij hier nou voor kunnen zorgen! 

 

Een stap vooruit

Alles moet tegenwoordig sneller en makkelijker. En dan het liefst ook zo klein mogelijk. Maar omdat de elektronica steeds kleiner word, worden de inwendige onderdelen steeds gevoeliger voor de ontlading. Er moet dus iets gedaan worden om er voor te zorgen dat het risico tot beschadiging nihil wordt. Aanpassen van de elektronica is geen optie. Dus wij zijn naar de omgeving gaan kijken. Wat kunnen wij er aan doen om hiermee te helpen? Juist! De vloer aanpakken! 

Gevolgen

Het gemene van een ESD beschadiging is dat het vaak latent van aard is. Dit wil zeggen dat je niet direct merkt dat het beschadigd is, maar dat elektronica met de tijd steeds onbetrouwbaarder wordt. Het begint met onvoorspelbaar gedrag en leidt vaak uiteindelijk tot falen. En dit wil je natuurlijk voorkomen!

3 vliegen in 1 klap!

Maar wanneer is het moment aangekomen om hier mee te beginnen? Doordat wij gebruik maken van een handig apparaat (Metriso 2000) kunnen we precies meten wat de doorgangsweerstand is, maar ook gelijk kijken wat de temperatuur en luchtvochtigheid is! En met deze 3 gegevens weten we precies wanneer we aan de slag moeten! Omdat we een mooie opfriscursus hebben gehad, zijn we nu helemaal klaar om veilig aan het werk te gaan en schades te voorkomen! 

Kijk voor het bijbehorende artikel op DatacenterWorks