Home » Serverruimtes en Datacentra

Reiniging van computerruimtes, serverruimtes en datacenter worden veelal niet opgenomen in het reguliere schoonmaakpakket. Dat is logisch omdat er kostbare en gevoelige apparatuur staat die u liever niet aan een willekeurige schoonmaker (met een emmer sop) toevertrouwt. Toch kan de ruimte op den duur zodanig vervuilen dat het storend kan worden voor de apparatuur die er staat en voor de mensen die er moeten werken. Laat daarom Anico uw datacentrum schoonmaken, want wij kunnen wel uw serverruimte inclusief de apparatuur vakkundig reinigen; zowel eenmalig als regelmatig.

ElectroStatic Discharge (ESD) of te wel electrostatische ontlading is de sluitmoordenaar in computerruimtes kan kan op den duur veel schade veroorzaken. Onze specialisten zijn gecertificeerd en getraind in het voorkomen van ESD ter voorkoming hiervan. ook dragen zij altijd zogenaamde ESD-schoeisel en -kleding. 

Door het gebruik van de ruimtes, door een verbouwing of aanpassingen zoals aanbrengen nieuwe bekabeling en brandmelders, kan er ook veel stof en puin onder de vloer komen die zich door de ventilatie kan verspreiden. Anico’s team maakt uw computerruimte vakkundig en behoedzaam schoon van (boven) het plafond tot en met (onder) de vloer. Deze computervloer demonteren wij zo dat er geen gevaar ontstaat voor instabiliteit en na stofzuigen van de betonnen ondervloer en het klamvochtig afnemen van de kabels en kabelgoten bouwen wij de vloer weer netjes dicht.