Home » Maatschappelijk ondernemen

Anico en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De toekomst is groen (en Anico rood).

Naast de menselijke factor is ook het bewustzijn van de wereld om ons heen een wezenlijk onderdeel bij Anico. Op meerdere  plaatsen in ons bedrijf worden initiatieven genomen die het milieu ten goede komen.

  • Naar aanleiding van een Energiescan uitgevoerd door IBTH hun advies overgenomen en in april 2014 flink geïnvesteerd in duurzame verlichting. Ons kantoor, magazijn en buitenverlichting geheel voorzien van energie zuinige LED panelen, LED buizen en LED stralers. Wij hebben geen enkele TL-buis, gloei- of spaarlamp meer in bedrijf!
  • Anico neemt bij de aanschaf van producten de samenstelling daarvan goed onder ogen. De producten die wij nu gebruiken zijn bovendien ook sterk geconcentreerd en moeten ter plaatse voor gebruik worden verdunt (scheelt vervoer van water).
  • Promoten van dag-schoonmaak zodat medewerkers makkelijker met de fiets en openbaar vervoer kunnen reizen en op de locaties geen lampen branden.
  •  Minimaliseren van CO2 uitstoot door verkeer. Onze nieuwste auto’s hebben een zeer lage CO2 uitstoot. Terugbrengen van aantal kilometers door het bewust plannen van zo min mogelijk vervoersbewegingen, promoten van carpolen en het informeren onze medewerkers met bedrijfsauto helpen bewust economisch en milieuvriendelijk rijden.
  • Wij onderschrijven “De Gedrags-code Schoonmaakbranche”. Daarom doen wij niet mee aan het “uitwringen” van onze medewerkers door niet realistisch hoge prestaties per uur te vragen. Want: als het niets mag kosten, wat kun je dan verwachten?
  • Anico wil verantwoord ondernemen en een bijdrage leveren in het verbeteren van de maatschappij. Wij conformeren ons aan de ISO 26000 doelen: wij hanteren de milieu voorschriften, willen eerlijk zaken doen, denken aan het welzijn van onze medewerkers en behartigen hun belangen. Wij hebben de nodige stappen genomen, zien er nog meer die nog voor ons liggen en hebben zeker de wil om op de goede weg door te gaan.