Medewerkers – Anico

Wij stellen hogen eisen aan onze medewerkers.
Ze moeten echt MEE WERKEN en uw- en onze belangen duidelijk in het vizier hebben. Ze moeten zin in het werk hebben en met plezier de mogelijk voorkomende werkzaamheden willen vervullen. Natuurlijk spreken ze goed de Nederlandse taal zodat de communicatie tussen schoonmaker, projectleiding en u als opdrachtgever vlot verloopt.
 
Onze medewerkers krijgen duidelijke instructies wat wel en niet schoon te maken, welke middelen daarvoor moeten worden gebruikt; een training on the job waarbij waarbij de verschillende te behandelen materialen en de diverse schoonmaak technieken worden uitgelegd. Daarnaast geven wij intern schoonmaaklessen die leiden naar een erkend RAS schoonmaak diploma. Wij werken wij aan integriteit, respect en eerlijkheid zodat u met vertrouwen ons in uw pand achter laat.
 
Anico streeft bewust (!) naar een goede band met zijn medewerkers.
Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij correct verlonen, de CAO naleven een nastreven een goede werkgever te zijn.

Maar wij gaan verder. We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden en helpen onze medewerkers ook in alledaagse nood. We willen er voor ze zijn en hebben aandacht voor ze.

Wij sturen kaarten en bloemen bij ziekte en bij overlijden van familie.

Anico is royaal met kerstpakketten (ook voor de invallers) en jaarlijks hebben we (veelal in december) een personeels bijeenkomst.

Wij weten dat velen schoon normaal vinden en ons personeel maar al te snel kritiek krijgt als het er (door verschillende omstandigheden) onverhoopt wat minder netjes uitziet. Dat terwijl complimenteren (en vragen stellen) vaak beter werkt dan bekritiseren.

Ons management-team neemt de tijd voor de uitvoerende medewerkers en staat ze bij met raad en daad; zowel op het werk als erbuiten. Dat is niet zo zakelijk maar wel warm en daarmee winnen wij de harten en is men bereid om zich ook extra in te zetten; de bedrijfsdoelen na te streven.
 
Wij ondervinden dat onze medewerkers ook wat extra willen doen, dat ze beseffen dat ze niet alleen maar bij ons bedrijf werken maar er een wezenlijk deel van uitmaken.

 
Hierdoor hebben wij extra gemotiveerde medewerkers, een relatief laag percentage ziekte verzuim en weinig verloop.

CAO
Schoonmaak CAO
Arbo CAO