Home » Onderhoud harde vloeren

Alle vloeren hebben schoonmaakonderhoud nodig teneinde de vloer mooi en schoon te houden en de levensduur te verlengen.  Het onderhoud is naast het gebruik ervan natuurlijk ook afhankelijk van het soort vloer.

Zo moeten een Marmer- en Marmercomposietvloer af te toe worden geschobd en periodiek worden gepolijst en gekristalliseerd.

Vinyl-, PVC- en Tarketvloeren kunnen in de  meeste gevallen  het beste alleen periodiek geschrobd worden terwijl een Linoleum- en Marmoleumvloeren na schrobben het beste kunnen worden geconserveerd (aanbrengen van meerdere  polymeer top- waslagen).  Dit schrobben kan dan (afhankelijk van de kwaliteit van de toplaag) worden gedaan met een schoonmaak- en ontvet middel of met een was oplosmiddel (stripper).  In dat laatste geval  moet de vloer daarna wel worden geneutraliseerd  of goed met water worden nagemopt en moet deze helemaal drogen anders hecht een nieuwe  waslaag slecht en gaat deze verpoederen.  Bij het met strippen helemaal verwijderen van de oude waslaag is het aan te bevelen, alvorens deze te conserveren, de vloer voor te behandelen met een sealer / porieënvuller zodat de nieuwe waslaag niet in de vloer zakt maar er OP komt te liggen.

Er zijn de laatste jaren veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van schrobben en conserveren. Er zijn bijvoorbeeld vloerpads ontwikkeld die zeer effectief reinigen zonder zeep zoals melamine pads (voor PVC) en Twister (diamantslijpsel) pads. Ook kunnen wij vloeren tegenwoordig  beschermen met een harde PolyUretaanwas die veel langer meegaat dan een “gewone” polymeer waslaag.

Ook uw vloer voorzien wij graag van een gedegen schoonmaakplan zodat uw pand er netjes uit ziet en de vloer lang mee gaat.