Home » Reiniging servers e.d.

Elke server heeft voor de koeling een flink aantal ventilatoren in werking. Door een verbouwing, slechte afzuiging of vervuilde computerruimte zuigen de ventilatoren echter ook (bouw)stof naar binnen wat op den duur tot uitval kan leiden.

Daarom is het zaak uw apparatuur schoon te houden en na een verbouwing of vervuiling vakkundig te laten reinigen door onze specialisten. Dit werk kunnen wij bij op locatie uitvoeren. Daarbij wordt eerst de bedrading gemarkeerd waarna de apparatuur uit de racks of patchkasten worden verwijderd. 

De demontabele onderdelen als schijven, voedingen en alle ventilatoren worden gedemonteerd en schoongemaakt met behulp van van speciale olieloze compressoren. Om het blazen van vochtige lucht te voorkomen zijn deze voorzien van koeldroog-apparatuur. Daarnaast zijn ze, om ESD via de luchtstroom te voorkomen,  toegerust met een ionisatie mondstuk. Hiermee worden de servers zelf veilig en grondig schoongeblazen en worden de onderdelen weer op zijn  oorspronkelijke plek gemonteerd. Vervolgens worden de servers teruggeplaatst in de patchkasten en (in samenwerking met uw systeembeheerder) getest.

Op een soortgelijke manier maken wij ook storages, switches, backup-robots, telefooncentrales en dergelijke schoon.

Wij kunnen snel (zonder ter plaatse te komen kijken) offerte uitbrengen en binnen een paar dagen uw apparatuur vakkundig reinigen. Desgewenst kan het werk ook na kantoortijd of op een zaterdag worden uitgevoerd.

24-uur service: in geval van calamiteiten kunnen wij u binnen 24 uur een schoonmaak oplossing verzorgen.