9 TIPS voor een schoner kantoor

Het is en blijft een issue: Het Nieuwe werken (HNW). Het vergt voor iedereen die op kantoor zit meerdere aanpassingen. Zoals we al eerder aangaven in een artikel over het Nieuwe Werken , verandert er ook in de schoonmaak ook het één en ander. Maar wat kun je zélf doen om het voor je medewerkers en de schoonmakers zo makkelijk mogelijk te maken. En net zo belangrijk, hoe houd je de schoonmaak op die manier zo goedkoop mogelijk? Laten we eens kijken naar het kantoor zelf. Moeten we nou wél of niet veel9 planten neer zetten? En hoe kan ik de bureaus nou het beste neer zetten?

9 tips voor een schoon kantoor

1. Geen hele lichte of hele donkere vloerbedekking. Ook op effen vloerbedekking zie je veel. Kies voor gemêleerd.
2. Plaats geen witte bureaus en zet je bureaus niet voor vensterbanken of ramen.
3. Leg ook geen bossen kabels onder het bureau en zorg er voor dat er geen losse kabels en stekkerdozen op de vloer liggen.
4. Zorg voor genoeg (lege) stopcontacten in de gangen (hoogte 1 m / 1,5 m) tbv stofzuiger en plaats ze in de kantoren aan de gang kant.
5. Meerdere bureaus tegen elkaar is niet altijd handig. Zo is het lastiger om het stof op de bureaus achter de monitoren weg te halen. (omdat wij er dan slecht bij kunnen)
6. Varens of andere sterk bladverliezende planten geven veel rommel en kosten dus veel tijd.
7. Als je voor planten kiest, neem dan niet veel kleine plantjes maar liever een paar grote (die geregeld water krijgen)
9. Kies voor de entree niet voor zwarte-, witte-, of spiegelende plavuizen. Veel dweilwerk!
9. Hang voor de ramen geen horizontale luxaflex maar lamellen.

Heb je zelf nog goede tips of wil je dat wij eens komen kijken of we iets kunnen betekenen in de schoonmaak? Klik dan hier.