Home » Tapijtreiniging

Bonnet ( oppervlakte reiniging )
De Bonnet methode is een effectieve methode voor tussentijdse of plaatselijke reiniging. 

Het tapijt wordt hierbij voorbewerkt met een speciaal reinigingsmiddel. Vervolgens wordt de top van het tapijt gereinigd met behulp van schrobmachine voorzien van een witte katoenen pad of een synthetische pad van microvezel. De vervuiling wordt door de pad opgenomen. Het voordeel van deze methode is  de snelle droogtijd aangezien er maar weinig water wordt gebruikt. Ook is een éénschijf-schrobmachine snel in te zetten en geluidsarm zodat deze ook goed tijdens kantoortijd gebruikt kan worden. Een extra voordeel van deze methode is de zeer snelle droogtijd omdat er maar weinig vocht wordt gebruikt. De Bonnet methode is een snelle opfrisbeurt met aantoonbare voordelen. Deze methode is echter niet geschikt om veel zand e.d. te verwijderen.

Truck-Mount (sproei- extractie machine) voor dieptereiniging
Anico heeft een eigen truck-Mount machine! Deze grote professionele machine werkt met maximale waterdruk, temperatuur en vacuüm. Hiermee wordt (na voor behandeling van de vlekken met een tapijtreinigingsmiddel) onder druk heet water in het tapijt gespoten en het (vuile) water wordt onmiddellijk weer opgezogen. Het grote voordeel van deze methode is de capaciteit. Wij zijn hiermee in staat in een kort tijdsbestek veel m2 grondig te kunnen schoonmaken.

De Truck-Mount machine
De technologische verbeteringen van deze methode en de revolutionaire resultaten bij het reinigen, hebben er voor gezorgd dat deze methode snel populair geworden is bij de grootste tapijtfabrikanten ter wereld. De naam ‘Truck-Mount’ duidt op de vaste installatie van het de apparatuur in een vracht- of bestelwagen of aanhanger. Vanuit deze locatie worden (lange) slangen aangelegd naar de plaats van reiniging. Op het tapijt zorgt de operator voor de optimale balans tussen het injecteren en het extraheren van het reinigingswater. Met deze apparatuur die het tapijt grondig doorspoelt, zijn wij in staat uren achtereen met een constante kwaliteit door te gaan.

Zeep hecht vuil! Deze machine voorkomt dat omdat wij hiermee grondig (na)spoelen. Daardoor blijven er geen zeep-resten achter zodat het tapijt nadien niet sneller vervuilt.

Naast tapijt kunnen wij natuurlijk ook stoffen (kantoor) meubilair reinigen.