Home » Scholen

Schoonmaak scholen

Waar het in 2003 allemaal begon met 1 basisschool, poetsen we nu ruim 200 dagen zo’n 30 basisscholen per jaar. En dit werk heeft zeker zijn charme! Waar we normaal de verfspatten van de ramen moeten krabben, worden de ramen hier juist bewust ingekleurd!

Bedrijven willen binnen geen bladeren, kastanjes en pepernoten zien, scholen halen ze juist naar binnen. Dat vergt een andere aanpak, flexibiliteit en soms wat extra aandacht en inspanning om de klassen netjes te houden.

Want een nette omgeving doet beter presteren. En kinderen verdienen het om het hele jaar in een hygiënische omgeving te kunnen spelen en leren.

In de zomervakantie vind vaak de grote schoonmaak plaats. Van alle wand- en vloertegels toiletruimtes poetsen tot en met schrobben en conserveren van de vloeren. En vergeet de ramen niet (inclusief verwijderen van alle plakband)…..

Anico heeft voor basisscholen een eigen UNIEK systeem bedacht waarbij het voor de schoonmaak(st)er én betreffende leerkracht altijd duidelijk is, welke schoonmaakwerkzaamheden er plaatsvinden. Elke ruimte staat op een kaart en het is helder wat er wanneer gebeurt en extra aandacht krijgt, zodat de kinderen en medewerkers ’s morgens in een fris lokaal kunnen binnen stappen.

En laten wij in de vaak krappe budgetten nou nét de mogelijkheid hier toe vinden!

Benieuwd hoe we u kunnen helpen om van uw school een plezierige en schone leer omgeving kunnen maken?