Home » Patchkasten en serverracks

Patchkasten of serverracks kunnen door een verbouwing zo vervuild raken door bouwstof dat de bedrijfszekerheid daarvan in gevaar komt.

Maar ook ter voorkoming van verhitting door isolatie ten gevolg van stofophoping is het sowieso wenselijk dat kasten en racks periodiek worden gereinigd. Anico’s specialisten kunnen naast serverapparatuur en computerruimtes dan ook uw patchkasten en serverracks voorzien in vakkundig schoonmaakonderhoud.

Dit doen wij door deze eerst behoedzaam te stofzuigen. Voor al het stofzuigwerk worden stofzuigers ingezet die specifiek voor dit doel geschikt zijn, namelijk (gecertificeerde) anti ESD stofzuigers voorzien van een HEPA (absoluut) filter. Om ook het fijnere werk goed en zonder krassen te kunnen uitvoeren maken wij gebruik van opzet borstels (plumeaus). Stof uit hoeken, randen en kleine openingen verwijderen wij met behulp van stofkwasten en kierenzuigmonden.

Indien de patchkasten gaasdeuren hebben zuigen wij die ook schoon met stofzuiger voorzien van opzetborstel. De liggende delen in patchkasten en racks worden na het stofzuigen met klam vochtige microvezeldoeken gereinigd. Ook glasdeuren en zijpanelen maken wij daarna met klam vochtige doeken schoon zodat het geheel een verzorgde uitstraling heeft.

Ons protocol schrijft onder meer voor NOOIT connectoren, stekkers e.d. vochtig te reinigen en NOOIT emmers met water te gebruiken in een serverruimte of technische ruimte. De te gebruiken microvezel werkdoeken worden elders vooraf bevochtigd.

Bij reiniging patchkasten en serverracks maken wij ook de apparatuur die zich daarin bevind uitwendig schoon. Deze hoeft daartoe niet niet te worden uitgeschakeld.

Patchpanelen kunnen worden schoon gezogen in combinatie met schoonblazen. In een aantal gevallen, als downtime onmogelijk is, kunnen wij  de switches (terwijl deze dus in bedrijf blijven) van binnen schoonblazen door deze via de ventilatie openingen uit te blazen en gelijktijdig (de opgeblazen stoflucht) af te zuigen.