De toekomst van het schoonmaken: dagschoonmaak!

Het typerende beeld van de schoonmaak; de mensen die in het pand werken wensen je een fijne avond en gaan naar huis. Je collega gaat naar  een andere afdeling en daar sta je dan. De lichten zijn uit en het enige geluid wat je hoort zijn de wieltjes van schoonmaakkar. In de verte hoor je  het gefluit van je collega… Echt gezellig is het niet, maar het is wel de dagelijkse realiteit van veel schoonmakers in Nederland.

Dagschoonmaak; goed voor de toekomst

Er is de laatste tijd veel te doen over dagschoonmaak. Bij Anico is dagschoonmaak meer dan een optie. Het is de toekomst. Wij geloven er sterk  in dat onze medewerkers en gebouwgebruikers van onze klanten meer tevreden zijn (en blijven) als er overdag schoongemaakt wordt. Onze  medewerkers zullen steeds vaker niet alleen schoonmaakmedewerker zijn maar ook servicemedewerker. We doen graag wat extra’s en het levert  ook echt wat extra’s op. Schoonmakers werken tijdens kantooruren en hebben daardoor s’avonds meer tijd over voor bijvoorbeeld het gezin en  ontspanning. Ziekteverzuim wordt hierdoor een stuk lager! Als we naar het milieu gaan kijken is dagschoonmaak een verbetering. Kachels kunnen  eerder uit en ook de verlichting hoeft niet langer aan dan nodig. Een flinke kostenbesparing zit dus ook nog in het vat! Voor alle partijen zijn er  genoeg voordelen te noemen!

Schoonmaken blijft maatwerk

Zal het werk in de avond- en kantooruren dan verdwijnen? Nee, dat niet. Voor sommige bedrijven is het gewoon het handigst wanneer er ‘s avonds  wordt schoongemaakt. Uiteindelijk blijft schoonmaken maatwerk en wordt er gekeken naar wat voor klanten het beste werkt. En ach, het gefluit  van je collega heeft zo ook zijn charme…